PLUS Duurzaam vooruit | Online versie
Voeg nieuws@supermarkt.plus.nl toe aan de lijst met veilige afzenders zodat je deze e-mail altijd in je inbox ontvangt.
   
   
 
Duurzaam vooruit
  In deze nieuwsbrief ‘PLUS Duurzaam vooruit’ houden we je op de hoogte over alles wat speelt bij PLUS op het gebied van duurzaamheid.

Het PLUS Greenteam.

 
  10 jaar Fairtrade koffie en thee bij PLUS.
Wat levert het op?


We verkopen al 10 jaar Fairtrade koffie en thee. Elk jaar dragen we hier Fairtrade premie voor af. Maar wat levert het nu eigenlijk op? Samen met Fairtrade Nederland werken we samen aan het certificeren van zoveel mogelijk huismerkproducten. Wat ruim 10 jaar geleden begon met de Fairtrade banaan, maakt nu dat ons huismerkassortiment uit ruim 400 Fairtrade producten bestaat.

Door de verkoop van Fairtrade producten zorgen we ervoor dat via de Fairtrade minimumprijs en –premie, boeren op een duurzamere manier kunnen produceren en hun positie kunnen versterken. In 2021 bedroeg de Fairtrade premie die PLUS afdroeg in totaal ruim 1.6 miljoen US dollar. Hier gaan we natuurlijk mee door. Lees hele bericht. Bekijk het PLUS Fairtrade premie impact overzicht over 2021.
 
Vijf vragen aan… Ellis Rodenberg (Business Development Manager Retail) Fairtrade Nederland
  Vijf vragen aan… Ellis Rodenberg (Business Development Manager Retail) Fairtrade Nederland

1. Fairtrade Nederland, waar zet het keurmerk zich voor in?
Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging die zich inzet om de leef- en werksituatie van miljoenen boeren en werknemers te verbeteren. Via de Fairtrade standaarden, de minimumprijs en -premie krijgen de boeren en werknemers meer zekerheid, kunnen ze op een milieuvriendelijke manier verbouwen en werken ze aan een betere toekomst voor zichzelf en hun familie. Fairtrade is wereldwijd vertegenwoordigd. Met ons team van 16 personen in Nederland werken we hard aan het vergroten van het aanbod van Fairtrade producten en de bekendheid van Fairtrade bij bedrijven en consumenten. Daarnaast lobbyen we ook bij de overheid en werken we samen met andere maatschappelijke organisaties op belangrijke thema’s als bijvoorbeeld leefbaar loon/inkomen en kinderarbeid. Onze ultieme droom: dat eerlijke handel de norm is en onze organisatie overbodig is geworden.

Lees meer
 
PLUS Stakeholderdag voor Boeren | Bekijk video
  PLUS Stakeholderdag voor Boeren

Op 20 april organiseerden we bij PLUS Jaap Schimmel in IJsselstein de eerste stakeholdedag voor 20 van onze vaste boeren en telers. Een divers gezelschap vanuit de categorieën fruit, zuivel en vleessector. We vertelden hen over onze ambitie op weg naar het meest duurzame eigen huismerk. Vervolgens hebben we met elkaar een rondje door de winkel gemaakt en hebben ze van onze category managers uitleg gekregen bij de verschillende afdelingen. Zo kregen de boeren en telers een goed beeld van hoe hun producten in onze winkels liggen. We kijken terug op een geslaagde eerste bijeenkomst waarbij ze PLUS en onze ambities voor de toekomst beter hebben leren kennen.
 
Nóg meer bananen bij PLUS klimaatneutraal
  Nóg meer bananen bij PLUS klimaatneutraal

De Faitrade banaan van PLUS is al langer klimaatneutraal. Dit geldt nu ook voor de Fairtrade biologische banaan. De CO₂-voetafdruk van de bananenketen is door PLUS in kaart gebracht. Bij iedere stap in de reis die de banaan maakt, zetten we ons samen met onze ketenpartners in om de CO₂-uitstoot te verminderen. Het hele traject van meten, reduceren en compenseren van de CO₂-voetafdruk van bananen wordt elk jaar geverifieerd volgens het keurmerk Climate Neutral Certified van Climate Neutral Group. Lees hele bericht.
 
PLUS red 500.000 maaltijden via Too Good To Go
  PLUS red 500.000 maaltijden via Too Good To Go

Onlangs is de 500.000e ‘Magic box’ opgehaald bij PLUS. De samenwerking tussen PLUS en Too Good To Go startte in februari 2019. Sindsdien sluiten steeds meer PLUS winkels zich aan en zijn de Magic Boxen in razend tempo uitverkocht zodra ze op de app van Too Good To Go verschijnen. Met het uitgeven van 500.000 Magic Boxen, hebben we samen met onze klanten een reductie van CO₂-uitstoot van bijna 250 vluchten rondom de wereld behaald.
 
Gezondheid
  Gezondheid

Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van gezonde voeding. PLUS wil haar klanten helpen met het ontwikkelen van een gezondere leefstijl en het makkelijker maken om te kiezen voor gezond. We stimuleren de ontwikkeling richting gezond en duurzaam en verbeteren ons assortiment continu. Want Goed Eten is belangrijk, voor iedereen, elke dag. Meer weten over wat PLUS doet op het gebied van Gezondheid? Download de PDF.
 
Gehakt van PLUS, van bakje naar zakje
  Gehakt van PLUS, van bakje naar zakje

Het gehakt van PLUS zit nu in een zakje in plaats van in een bakje. Met deze nieuwe verpakking, die bovendien goed recyclebaar is, besparen we maar liefst 70% plastic. Dat staat gelijk aan 60.000 kilo plastic per jaar. Naast deze besparing is er voor consumenten thuis ook een voordeel: minder plastic afval. De nieuwe verpakking ligt al in de winkels en geldt voor PLUS rundergehakt en gemengd (gekruid) gehakt.
 
PLUS Biologische zuivel wint ‘brons’ als Initiatief van het Jaar
  PLUS Biologische zuivel wint ‘brons’ als
Initiatief van het Jaar


Vanaf vorig jaar is onze huismerk melk, yoghurt en karnemelk standaard biologisch. Een gedurfde keuze die enorm opgevallen is. Ook bij de Sustainable Brand Index. Elk jaar reikt de jury van de Sustainable Brand Index de prijs uit aan een uitmuntend iniatief binnen duurzaamheid. Het initiatief wordt beoordeeld op of het een positieve impact heeft op mens, maatschappij of milieu. Tegelijkertijd wordt er gekeken of het initiatief als voorbeeld of als inspiratie dient voor andere partijen in de markt. Uit bijna 50 initiatieven en jury-rondes, kreeg de PLUS Biologisch zuivel een waardevolle erkenning met een 3e plek. Dat voelt voor ons als een bronzen plak.
 
PLUS Biologische zuivel wint ‘brons’ als Initiatief van het Jaar
  Vrolijke Lentebloeiers voor zorgcentrum ’t Welgelegen in Gramsbergen

PLUS ondernemers zijn betrokken bij de buurt en ondersteunen allerlei lokale initiatieven. De circa 230 zelfstandig PLUS-ondernemers geven vanuit hun winkels een hele directe invulling aan onze klantbelofte: Wij zorgen voor Goed Eten voor de buurt en voor elkaar. Ze sponsoren sportclubs en verenigingen, steunen voedselbanken, verminderen voedselverspilling, stimuleren met buurtcentra en basisscholen een gezonde leefstijl en zetten zich in voor minder zwerfafval op straat.

Dit keer aandacht voor PLUS Alfring uit Gramsbergen. Tijdens de Lentebloeiers spaaractie spaarden klanten van PLUS Alfring zegels voor zorgcentrum ’t Welgelegen in Gramsbergen. Veel inwoners van Gramsbergen en omgeving hebben spaarzegels gedoneerd, waardoor de bewoners deze zomer kunnen genieten van kleurrijke zomerbloeiers. “Deze actie doen wij al jaren en wordt zeer gewaardeerd door de bewoners van het zorgcentrum. Ze kijken er altijd naar uit als wij langskomen met de plantjes”, aldus bedrijfsleider Patrick Kramer van PLUS Alfring.
 
Vrolijke Lentebloeiers voor zorgcentrum ’t Welgelegen in Gramsbergen
  PLUS MVO jaarverslag 2021

Ons jaarverslag geeft een mooi overzicht van het jaar 2021 en de stappen die we samen met leveranciers en maatschappelijke partners zetten voor een duurzamere toekomst. In het MVO hoofdstuk (vanaf pagina 24 in het verslag) lichten we alle stappen toe aan de hand van onze vijf pijlers. Goed eten verbindt iedereen elke dag. Het is geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu. PLUS staat met haar 268 supermarkten midden in de maatschappij en levert een positieve bijdrage aan de samenleving.
 
 

PLUS Retail 2023 | Wil je deze e-mail niet meer ontvangen? Klik dan hier om je af te melden.