Biologische zuivel, onze nieuwe standaard. | Online versie
Voeg nieuws@supermarkt.plus.nl toe aan de lijst met veilige afzenders zodat je deze e-mail altijd in je inbox ontvangt.
   
   
 
Nóg meer bananen bij PLUS klimaatneutraal
  PLUS zet nóg meer huismerk zuivel om naar standaard biologisch en blijft het prijsverschil bijleggen.

Sinds juni vorig jaar is alle dagverse melk, karnemelk en yoghurt in een halve én één literpak van ons PLUS huismerk, standaard biologisch. Nu zetten we een volgende grote stap: alle anderhalve- en twee literpakken dagverse melk zijn nu ook standaard biologisch.

Hiermee verhogen we ons volume aan biologisch zuivel van 7,8 naar 13,6 miljoen liter. Omgerekend wel 68 miljoen glazen melk per jaar. En dat opnieuw zonder de prijs te verhogen voor de consument. Want ook voor deze producten legt PLUS het verschil zelf bij. Zodat consumenten aantrekkelijke duurzame aankopen kunnen doen. Ook in tijden van inflatie. Uiteraard betalen we onze boeren de meerprijs die bij biologisch past. Uniek, want geen andere reguliere supermarkt in Nederland doet dit al.
 
Bekijk video
  Persmoment bij PLUS Frans Hemmelder

Deze mooie vervolgstap hebben we gevierd bij PLUS Frans Hemmelder aan de Fahrenheitstraat in Den Haag. Een aantal maatschappelijke partners, ketenpartners en journalisten waren aanwezig om een verfrissend glas biologische melk met ons te drinken.

 
Goed voor mens, dier en milieu
  Goed voor mens, dier en milieu

Met de biologische melk van PLUS haalt de consument de meest natuurlijke melk in huis. Nederlandse koeien hebben meer ruimte, lopen in de wei en krijgen biologische voeding. Biologische boeren zorgen goed voor de bodem, dragen bij aan een betere biodiversiteit en werken zonder kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen.

Eric Leebeek, commercieel directeur bij PLUS, vertelt over de transitie: “Vorig jaar hebben we de eerste grote stap richting biologische zuivel gezet. Het was een lange weg naar de transitie, onder andere door het hoge volume dat we nodig hadden. Inmiddels kennen klanten onze biologische zuivel en is er voldoende volume in de Nederlandse markt beschikbaar. Daarom zetten we nu samen met klanten en boeren de volgende stap. Meer biologische zuivel, betekent meer klanten die we met biologisch bereiken zonder de prijs te verhogen. En een grotere groep biologische boeren die we ondersteunen. Samen dragen we bij aan een positievere impact op het milieu.”

Michaël Wilde, directeur van Bionext, ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding, benadrukt: “De stap die PLUS hiermee zet, zet geen enkele andere reguliere supermarkt. Biologische producten zijn onderdeel van de oplossing voor veel van de maatschappelijke uitdagingen die we tegenkomen, zoals afname van biodiversiteit, uitputting van de bodem, stikstof, watervervuiling, gezondheid en klimaatverandering. PLUS neemt haar verantwoordelijkheid en moedigt klanten aan hetzelfde te doen.”
 
Duurzaam vooruit
  Nu in het schap

De biologische melkproducten liggen nu in het schap. De anderhalve literpakken kosten € 1,89 en de twee literpakken € 2,29. Meer informatie over het biologische eigen merk assortiment is hier te vinden.

Meer feiten en cijfers vind je in onze Biographic en biologisch assortiment.
 
 

PLUS Retail 2023 | Wil je deze e-mail niet meer ontvangen? Klik dan hier om je af te melden.