December 2022 | Online versie
Voeg nieuws@supermarkt.plus.nl toe aan de lijst met veilige afzenders zodat je deze e-mail altijd in je inbox ontvangt.
   
   
 
Duurzaam vooruit
  In deze nieuwsbrief ‘Duurzaam vooruit’ houden we je op de hoogte over alles wat speelt bij PLUS op het gebied van duurzaamheid. Lees meer over bijvoorbeeld onze Fairtrade snoeptomaten, klimaatneutrale sinaasappels, donaties, ons groene wagenpark en meer.

Het PLUS Greenteam.

 
  PLUS introduceert chocoladerepen via Tony’s Open Chain

Voor vier nieuwe chocoladerepen koopt PLUS cacaobonen in via Tony’s Open Chain. Dat houdt in dat de cacao, afkomstig van partnercoöperaties uit Ivoorkust en Ghana, altijd voor 100% traceerbaar is. Vanwege de langdurige samenwerking van minimaal vijf jaar met deze boeren kunnen zij investeren in hun toekomst. De boeren worden bovendien getraind om duurzame landbouw te realiseren en ontbossing tegen te gaan. Daarnaast betalen we voor deze chocoladerepen een leefbaar inkomen referentieprijs. Bovenop de Fairtrade minimumprijs en premie wordt een additionele prijs betaald dat boeren in staat stelt een leefbaar inkomen te verdienen.
 
PLUS introduceert chocoladerepen via Tony’s Open Chain
  Primeur: PLUS verkoopt Fairtrade snoeptomaten

Bij PLUS komen snoeptomaten van Nederlandse bodem als het kan, van ver weg als het moet. Nu het Nederlandse tomatenseizoen voorbij is, kiezen we voor Fairtrade gecertificeerde snoeptomaten en zijn de eerste supermarkt in Nederland die snoeptomaten vervangt voor een Fairtrade alternatief. Met Fairtrade snoeptomaten zetten we in op verdere verduurzaming van het assortiment.

 
Primeur: PLUS verkoopt Fairtrade snoeptomaten
  € 17.826 voor Voedselbanken Nederland

Het afgelopen jaar hebben klanten van PLUS tijdens verschillende acties via een QR code geld ingezameld voor Voedselbanken Nederland. Het bedrag van € 17.826 werd overhandigd aan Jolijda Berkhout (Coördinator/lid Team Fondsenwerving) van de voedselbank in Zeist. Met dit bedrag helpen de klanten van PLUS veel gezinnen. PLUS werkt al jaren samen met de voedselbank. Zo doneren veel winkels producten die van goede kwaliteit zijn maar in de winkel niet meer worden verkocht. Zo zorgt PLUS voor minder voedselverspilling en voor Goed Eten voor klanten van de voedselbank.
 
€ 17.826 voor Voedselbanken Nederland
  Coop rondt Supreme Nudge onderzoek af

Samen met de wetenschap onderzocht Coop de afgelopen vijf jaar in het leefstijlonderzoek Supreme Nudge welke aanmoedigingen de klant kan verleiden tot het kopen van gezondere producten. Met het onderzoek gecoördineerd door verschillende universiteiten, het Voedingscentrum en gesubsidieerd door de Hartstichting zijn interventies gedaan om gezonde voeding en voldoende beweging te bevorderen. Innovatieve benaderingen werden gecombineerd: ‘nudging’ en prijsverandering in de supermarkt, met ‘real-time’ feedback via kunstmatige intelligentie en context-specifieke informatie en adviezen over leefstijlgedrag. Presentatie en aandacht op de winkelvloer blijken invloed te hebben op gezondere aankopen, maar om gedrag écht te veranderen zijn grotere maatregelen nodig.

 
Coop rondt Supreme Nudge onderzoek af
  Coop donatie aan de koffieboeren Peru

Tijdens de Faitradeweek steunde Coop in samenwerking met Fairtrade Original koffieboeren in Peru. Per verkocht Fairtrade-product doneerde Coop 10 eurocent aan het herbebossingsproject van COOPARM. Dit jaar haalde Coop 14.857 euro op voor koffieboeren in Peru waarmee zij kunnen investeren in het verduurzamen van de koffieproductie door herbebossing.
 
Coop donatie aan de koffieboeren Peru
  Vers sap voortaan van klimaatneutraal gecertificeerde sinaasappels bij PLUS

De sinaasappels in de juicer-apparaten van PLUS, waarmee klanten in de winkel vers sinaasappelsap kunnen persen, zijn nu klimaatneutraal gecertificeerd. We zijn de eerste supermarkt in Nederland die voor het versgeperste sinaasappelsap in de winkels CO₂-neutrale sinaasappels gebruikt. Een belangrijke stap waarbij we streven naar een nóg klimaatvriendelijker assortiment.
 
Vers sap voortaan van klimaatneutraal gecertificeerde sinaasappels bij PLUS
  Goed eten, groen bezorgd

We werken hard aan het duurzaam bezorgen van online bestelde boodschappen en bereiden ons groene wagenpark uit. Eind dit jaar rijden er tien PLUS Addax voertuigen rond. Deze wagentjes hebben een actieradius van zo’n 130 kilometer en bieden plek aan 9 klantbestellingen. Van de kleinere PLUS Citkar rijden er intussen ook al een aantal rond. De Citkar heeft een actieradius van ongeveer 50 kilometer en heeft plek voor ongeveer 4 klantbestellingen.
 
Goed eten, groen bezorgd
  PLUS Stakeholderdag

Goed eten. Daar houden we van bij PLUS. Goed eten dat met aandacht voor mens, dier en milieu is gemaakt en uit een duurzame keten komt. En dat geldt niet alleen voor ons, ook onze stakeholders maken zich daar hard voor. We raken er niet over uitgepraat met elkaar. Daarom organiseerden we op 16 november de PLUS stakeholdersdag. We nodigden onze samenwerkingspartners op het gebied van duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en gezondheid uit om onze plannen en ambities te delen. En vooral van hún te horen waar het nog beter kan en anders moet.
 
PLUS Stakeholderdag
  Nieuw: dagvers biologisch brood bij PLUS

Het broodassortiment is uitgebreid met twee soorten dagvers biologisch brood. Biologisch boerenwit-meergranen en biologisch boerenbruin-meergranen. De broden worden gemaakt van de beste biologische grondstoffen. Aan het boerenbruin-meergranen, ook vol met granen en zaden, is bovendien volkorenmeel toegevoegd. Hierdoor is het brood rijk van smaak én een bron van vezels.
 
Nieuw: dagvers biologisch brood bij PLUS
  Ontdek het moois uit 2022

Sinds 2022 vormen PLUS en Coop een nieuwe coöperatie. Dit jaar verbouwden we 80 Coop winkels om naar PLUS winkels. Het hele jaar hebben we stappen gezet en gezorgd voor goed eten, voor de buurt en voor elkaar. Ontdek het moois uit 2022.
 
Ontdek het moois uit 2022
 

PLUS Retail 2023 | Wil je deze e-mail niet meer ontvangen? Klik dan hier om je af te melden.