Lees verder... | Online versie
Voeg nieuws@supermarkt.plus.nl toe aan de lijst met veilige afzenders zodat je deze e-mail altijd in je inbox ontvangt.
   
   
 
Duurzaam PLUS
  Exclusief bij PLUS: verantwoorde, verse zalm uit Noorwegen

PLUS heeft een neusje voor verantwoorde producten. En voor de beste zalm. Daarom verkopen al onze winkels vanaf vandaag uitsluitend én exclusief verse zalm van Nordic Blu, afkomstig uit het Skjerstadfjord in het hoge noorden van Noorwegen. Hiermee zetten we opnieuw een grote stap in het verduurzamen van ons assortiment.

Perfecte omstandigheden, gezonde zalm
De families Wenberg en Øksheim beheren het Skjerstadfjord en kweken er op natuurlijke wijze zalm. In ijskoud arctisch water, onder het noorderlicht en de middernachtszon. Het zuurstofrijke water heeft de sterkste getijdenstroom ter wereld. Die zogeheten Saltstraumen ververst het water in het fjord elke twee dagen en dat is uniek. Daarnaast heeft het water een laag zoutgehalte omdat het zich mengt met het water van de gletsjer. Kortom, het Noorse fjord heeft de perfecte omstandigheden voor zalm.
 
Exclusief bij PLUS: verantwoorde, verse zalm uit Noorwegen
  Gezondheid en welzijn
De zalmen hebben de ruimte om zich te ontwikkelen en de families doen er alles aan om de vissen een stressvrij leven te laten leiden. Door de getijdenstromen zijn de vissen continu in beweging. Zo krijgen ze die perfecte textuur in het vlees. Bovendien eten de vissen duurzaam visvoer; zonder chemicaliën, verontreinigende stoffen, hormonen en pesticiden. Het resultaat? Sterke, gezonde zalmen met een geweldige smaak.

Keurmerken: verantwoord gekweekte zalm
De Good Fish foundation analyseert Noorse en Schotse zalmkwekerijen: Margreet van Vilsteren, directeur Good Fish Foundation: “ASC is een betrouwbaar keurmerk dat ervoor zorgt dat de zalmsector aan de slag gaat om te verduurzamen. Want zalmkweek heeft een impact op het milieu. Helaas kan ook ASC nog niet alle negatieve effecten van de zalmkweek wegnemen. Wij hebben gekeken welke Europese zalmbedrijven stappen zetten die verder gaan in het verduurzamen van zalm en Nordic Blu is zo’n bedrijf. Die beweging ondersteunen wij van harte.”

Alles weten van onze zalm? Bekijk de infographic zalm.
 
Bekijk de infographic
  Exclusief bij PLUS
Nordic Blu is vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij PLUS. Deze verse, verantwoorde zalm is voortaan de standaard. Dat wil zeggen dat alle verse zalm en verse zalmproducten in het visschap van Nordic Blu zijn. De zalmen komen in hun geheel op ijs naar Nederland. Hier worden ze verder verwerkt van filet tot burger.

De zalm is vanaf nu verkrijgbaar bij PLUS. Ga voor alle zalmproducten en recept inspiratie naar www.plus.nl/zalm.

 
 

PLUS Retail 2023 | Wil je deze e-mail niet meer ontvangen? Klik dan hier om je af te melden.