Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Ben jij net zo begaan met de buurt als wij? Aarzel dan niet langer en spaar je club gezond!

Van zondag 5 september t/m zaterdag 13 november 2021 ontvang je bij elke 10 euro aan boodschappen* en wekelijkse actieproducten een sponsorpunt met een unieke code. Je bepaalt zelf aan welke club of vereniging je jouw sponsorpunt(en) schenkt. En hoe meer sponsorpunten je spaart, hoe meer euro’s dat oplevert voor de kas van jouw cluppie! Ook kun je weer digitaal zegels sparen bij deze spaarcampagne. Je ontvangt dan direct 1 sponsorpunt gratis!

Doe mee en geef jouw club een steuntje in de rug.

 • Welke sponsorpunten zijn er te verkrijgen?
  Er zijn drie verschillende sponsorpunten te verkrijgen:

  • De groene sponsorpunt is 1 punt waard. Deze krijg je bij elke 10 euro aan boodschappen*.
  • De rode sponsorpunt is 2 punten waard. Deze krijg je bij elke 20 euro aan boodschappen*.
  • De paarse sponsportpunt is 5 punten waard. Deze krijg je bij elke 50 euro aan boodschappen*.

  De kassamedewerker bepaalt op basis van het totale boodschappenbedrag* welke verdeling aan sponsorpunten je ontvangt.

  Voorbeeld: Stel je hebt voor 100,- euro aan boodschappen gedaan, dan kan je 2 paarse sponsorpunten ontvangen i.p.v. 10 groene sponsorpunten van 10,- euro. Maar het is ook mogelijk dat de kassamedewerker je 5 rode sponsorpunten geeft.
 • Kan ik punten splitsen?
  Bij het activeren van je sponsorpunt(en) op de actiepagina kun je de groene, rode en paarse sponsorpunt(en) niet opsplitsen, om zodoende twee clubs of verenigingen te sponsoren. Deze sponsorpunten worden geschonken aan één en dezelfde club of vereniging.
 • Hoe activeer ik mijn sponsorpunten?
  1. Kras op je sponsorpunt
  de zilveren kraslaag weg.
  3. Zoek de club of vereniging aan
  wie je de sponsorpunt(en) wilt schenken.
  2. Scan je unieke QR-code met de camera
  van je mobiele telefoon of ga naar
  plus.nl/sponsorpunten.
  4. Voer je code in.
  Indien je met je unieke QR-code je club hebt gevonden, staat de 12 cijferige code alvast voor je ingevuld wanneer je je club selecteert. Wanneer je zelf naar de pagina plus.nl/sponsorpunten gaat dien je deze code zelf in te voeren (deze vind je op je fysieke sponsorpunt). Je kunt meerdere sponsorpunten tegelijkertijd invullen.
  5. Klik op ‘Activeer’.
  De actiesite controleert of je unieke code niet eerder is gebruikt. Je sponsorpunten worden geschonken aan jouw club. Je ontvangt hiervan een bevestigingsmail. Het kan zijn dat deze mail in je spam inbox terecht komt.
 • Sponsorpunten en geldwaarde
  Bij de start van de spaaractie start iedere club op 0 euro en 0 sponsorpunten. Bij het activeren van sponsorpunten zal het totale sponsorbedrag per winkel worden verdeeld naar rato over de sponsorpunten per club. De sponsorpunten hebben dus uiteindelijk geen vaste geldwaarde.

  Het sponsorbedrag dat iedere club krijgt, kan oplopen of dalen gedurende de actie. Dit hangt samen met de andere clubs en of zij meer of minder sponsorpunten binnenhalen. Het is dus een echte wedstrijd! Hoe meer sponsorpunten jouw club heeft, hoe hoger het sponsorbedrag wordt. Pas aan het einde van de spaaractie weet je het definitieve bedrag dat jouw club ontvangt.
 • Meer vragen?
  Kijk voor alle vragen en antwoorden op plus.nl/club
 • Wat is de looptijd van de campagne?
  De campagne loopt vanaf zondag 5 september t/m zaterdag 13 november 2021 (week 36 t/m 45). Er zijn in totaal 10 spaarweken om te sparen voor jouw club of vereniging.
 • Hoe werkt de spaaractie?
  • Je ontvangt je een sponsorpunt bij elke 10 euro aan boodschappen* en bij geselecteerde actieproducten.
  • Kras de unieke code van je voucher open en scan de QR code met je mobiele telefoon of ga naar plus.nl/sponsorpunten.
  • Bekijk alle deelnemende clubs en verenigingen en bepaal aan wie je jouw sponsorpunt(en) schenkt. Voer de unieke code in en activeer.
  • Uiteraard is digitaal sparen ook mogelijk. Je ontvangt jouw sponsorpunten dan in de PLUS app. Als je digitaal spaart, ontvang je gelijk één sponsorpunt gratis.
  • Hoe meer sponsorpunten jij spaart, hoe meer euro’s dat oplevert voor de kas van jouw cluppie!
  * Van de actie zijn uitgezonderd: geneesmiddelen, slijterij-artikelen, tabak, zuigelingenvoeding, boeken, telefoonkaarten, postzegels, cadeaubonnen, toegangstickets, loten, beltegoed, statiegeld en emballage en eventuele overige niet wettelijke toegestane artikelen.
 • Is er een uitloopweek?
  In week 46 kunnen klanten hun digitale sponsorpunten aan de kassa en servicebalie nog omwisselen voor fysieke sponsorpunten. Ook kunnen alle fysieke vouchers nog tot en met week 46 kunnen worden verzilverd via plus.nl/sponsorpunten. Er is dus één uitloopweek.
 • Nemen alle PLUS supermarkten deel aan deze campagne?
  Nee. Bijna alle PLUS supermarkten nemen deel aan deze campagne. Onderstaande winkels doen niet mee
  • PLUS Voorstraat (Utrecht)
  • PLUS Musiskwartier (Arnhem)
  • PLUS Fahrenheitstraat (Den Haag)
  Check waar jouw dichtstbijzijnde winkel is op onze website www.plus.nl of in de PLUS app.
 • Waarom doen jullie deze actie?
  PLUS heeft al jaren een sterke focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dit zie je terug in onze bedrijfsvoering en klantbelofte: Wij zorgen voor goed eten, voor de buurt en voor elkaar. We zijn dit jaar dan ook voor de 7ekeer op rij uitgeroepen tot Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland.

  Als supermarkt middenin de maatschappij willen we met verschillende activiteiten een positieve bijdrage leveren aan de samenleving en doen we graag iets terug voor onze omgeving. Zo zetten we ons in voor de MVO-pijler lokale betrokkenheid en ondersteunen we de lokale gemeenschap. Dat doen we o.a. door het sponsoren van (sport)verenigingen en basisscholen. Met de spaaractie Spaar je club gezond gaan we werken aan de financiële gezondheid van clubs en verenigingen. Na een jaar vol beperkingen willen we iets terugdoen voor de maatschappij. Een extra steuntje in de rug. Dat kunnen ze na afgelopen jaar wel gebruiken.


 • DIGITAAL SPAREN
 • Hoe werkt digitaal sparen?
  Ook bij deze actie kunnen klanten digitaal sparen. Digitaal sparen doe je gemakkelijk via de PLUS app Als een klant digitaal spaart, ontvangt deze direct 1 sponsorpunt gratis! Het is helaas niet mogelijk om de sponsorpunten direct vanuit de PLUS app te verzilveren. Hiervoor moet de klant naar de winkel zodat de digitale sponsorpunten omgezet kunnen worden in fysieke vouchers. De vouchers kunnen geactiveerd worden op de actiepagina plus.nl/sponsorpunten.
 • Hoe werkt het verzilveren van digitale sponsorpunten naar fysieke vouchers in de winkel?
  1. De klant opent de PLUS app op de smartphone en klikt de ‘Spaar je club gezond’ spaaractie aan.
  2. Klik op de balk boven in met de volgende tekst‘ Je hebt 1 sponsorpunt om te verzilveren’.
  3. De digitale spaarkaart wordt nu geopend. Wanneer er sponspunten zijn om te verzilveren, dan ziet men hier een groene knop met de tekst ‘verzilveren’.
  4. Vervolgens klikt men op de knop ‘verzilveren’ en een nieuw scherm opent. Hier kunnen klanten aangeven hoeveel spaarkaarten (1 spaarkaart is 1 sponsorpunt) ze willen verzilveren.
  5. Daarna verschijnt er een QR-code. Klanten dienen deze QR-code te laten scannen bij de kassa om de verzilvering te voltooien. De kassa medewerker verstrekt de fysieke vouchers.
 • Hoe werkt het verzilveren van digitale sponsorpunten naar fysieke vouchers bij een online bestelling?
  1. Klant geeft bij het plaatsen van een online bestelling, in het opmerkingenveld, aan de gespaarde sponsorpunten willen verzilveren.
  2. De PLUS-medewerker neemt eventueel contact op met de klant over het aantal te verzilveren sponsorpunten.
  3. De PLUS-medewerker scant het gewenste aantal fysieke vouchers aan de kassa, voegt deze toe aan de online bestelling en informeert de bezorger over de wens van de klant om de digitale sponsorpunten aan de deur te verzilveren naar fysieke vouchers.
  4. De bezorger vraagt de klant bij het afleveren van de online bestelling om de QR code in de PLUS app. De klant toont de QR code ende bezorger neemt een foto van de QR code.
  5. Bij terugkomst in de winkel scant de bezorger de foto aan de kassa, zodat de gespaarde digitale sponsorpunten verrekend worden in het spaaraccount van de klant.
 • Kan ik mijn digitale sponsorpunten ook tot het einde van de actieperiode activeren?
  Ja, net als de papieren sponsorpunten kan de digitale sponsorpunt ook t/m zaterdag 20 november (week 46) geactiveerd worden.


 • SPONSORPUNTEN
 • Hoe kan ik mijn sponsorpunten activeren?
  • Kras op je sponsorpunt de zilveren kraslaag weg.
  • Scan je unieke QR-code met de camera van je mobiele telefoon of ga naar plus.nl/sponsorpunten.
  • Zoek de club of vereniging aan wie je de sponsorpunt(en) wilt schenken.
  • Indien je met je unieke QR-code je club hebt gevonden, staat de 12 cijferige code vooraf ingevuld. Wanneer je zelf naar de pagina plus.nl/sponsorpunten gaat dien je deze code zelf in te voeren (deze vind je op je fysieke sponsorpunt). Je kunt meerdere sponsorpunten tegelijkertijd invullen.
  • Klik op ‘Activeer code’. De actiesite controleert of je unieke code niet eerder is gebruikt.
  • Je sponsorpunten worden geschonken aan jouw club. Je ontvangt hiervan een bevestigingsmail. Het kan zijn dat deze mail in je spam inbox terecht komt.
 • Klopt het dat er verschillende sponsorpunten zijn te sparen?
  Ja, dat klopt. Er zijn drie verschillende sponsorpunten te verkrijgen:
  • De groene sponsorpunt is 1 punt waard. Deze krijgt de klant bij elke 10 euro aan boodschappen*.
  • De rode sponsorpunt is 2 punten waard. Deze krijgt de klant bij elke 20 euro aan boodschappen*.
  • De paarse sponsportpunt is 5 punten waard. Deze krijgt de klant bij elke 50 euro aan boodschappen*.
  Op je kassabon staat hoeveel vouchers je ontvangt. De kassamedewerker bepaalt op basis van het totale boodschappenbedrag* welke verdeling aan sponsorpunten je ontvangt.
 • Is er een manier om sneller te sparen voor mijn club of vereniging?
  Bij speciaal geselecteerde actieproducten ontvang je 1 sponsorpunt. Als je ervoor kiest om digitaal te sparen via de PLUS app, ontvang je ook je eerste sponsorpunt gratis.
 • Kan ik extra sponsorpunten kopen?
  Nee, helaas is dit niet mogelijk.
 • Voor welke producten ontvang ik een extra sponsorpunt?
  Iedere week staan er speciaal geselecteerde actieproducten in de landelijke folder, op www.plus.nl en in de PLUS app waarbij je één extra sponsorpunt ontvangt.
 • Ik heb geen sponsorpunt(en) ontvangen, kan ik ze nu nog krijgen?
  Ja, ga met je kassabon naar de servicebalie en vraag of zij je verder kunnen helpen.
 • Ik heb afgerekend bij een selfpay kassa. Hoe kom ik aan mijn sponsorpunt?
  Ga met je kassabon naar de servicebalie. Op vertoon van je bon kun je hier je sponsorpunt(en) ophalen.
 • Ontvang ik ook sponsorpunten bij mijn online aankopen?
  Ja, je ontvangt ook sponsorpunten bij alle bestellingen via www.plus.nl of de PLUS app. Dit geldt voor zowel thuisbezorging als ophalen bij een PLUS Ophaalpunt.
 • Ik heb geen sponsorpunten ontvangen bij mijn online bestelling. Kan ik ze nu nog krijgen?
  Als de sponsorpunten per ongelijk niet bij jouw bestelling zitten, laat dit dan weten aan de PLUS winkel waar je besteld hebt. Dan gaan zij voor jou op zoek naar een passende oplossing.
 • Is er een maximaal aantal sponsorpunten dat ik tijdens een transactie kan ontvangen?
  Nee, je ontvangt altijd een sponsorpunt bij elke €10* aan boodschappen.
 • Krijgen alle klanten sponsorpunten, dus ook klanten onder de 18 jaar?
  Ja, iedereen ontvangt bij elke €10* aan boodschappen een sponsorpunt
 • Kun ik mijn sponsorpunten bij iedere winkel activeren?
  Ja op www.plus.nl/sponsorpunten kun je zelf kiezen via welke winkel je de sponsorpunten wil schenken.
 • Kan ik mijn sponsorpunten aan iedere club of vereniging doneren?
  Ja dat kan. Op www.plus.nl/sponsorpunten kies je zelf aan wie je jouw sponsorpunten schenkt.
 • Kan ik meerdere sponsorpunten tegelijkertijd inleveren?
  Ja, het is mogelijk om meerdere sponsorpunten in te leveren. Dit kan via www.plus.nl/sponsorpunten.
 • De campagne is bijna afgelopen en ik heb nog wat sponsorpunten liggen. Kan ik deze nog activeren?
  Ja, dat kan. Je kunt jouw sponsorpunten nog t/m zaterdag 20 november (week 46) activeren via www.plus.nl/sponsorpunten.
 • Kan ik mijn sponsorpunten inruilen voor geld?
  Nee, dat is niet mogelijk. Zie de actievoorwaarden via plus.nl/club
 • Welke waarde heeft een sponsorpunt?
  De sponsorpunten hebben geen vaste waarden. Bij de start van de spaaractie start iedere club op 0 euro en 0 sponsorpunten. Bij het activeren van sponsorpunten zal het totale sponsorbedrag per winkel worden verdeeld naar rato over de sponsorpunten per club.


 • ACTIEPAGINA – PLUS.NL/SPONSORPUNTEN
 • Het verzilveren van mijn voucher lukt niet, wat nu?
  In geval van een korte storing, of niet kunnen verzilveren van een individueel sponsorpunt, kunt u contact opnemen met de PLUS Consumentenservice op nummer 0800 – 222 444 3.
 • De actiecode op mijn voucher werkt niet, wat nu?
  Dat is erg vervelend, heeft u gecontroleerd op u de juiste cijfers en letters heeft ingevoerd? Het systeem is gevoelig voor hoofdletters. Wanneer je code niet werkt, neem dan contact op met onze Consumentenservice.
 • Waar kan ik de tussenstand van het gesponsorde bedrag per club/vereniging bekijken? En hoe werkt dit?
  Je kunt het beste naar https://mijn.plus.nl/sponsorpunten/dashboard gaan. Hier kun je jouw PLUS Winkel zoeken en vandaar uit kom je op de tussenstand pagina.
 • Zijn er ook mogelijkheden voor niet digitaal activeren van sponsorpunten voor mensen zonder internet(kennis)?
  Als een klant thuis geen computer heeft dan kunnen medewerkers bij de servicebalie helpen met het toekennen van de sponsorpunten aan de club.


 • SPONSORBEDRAG
 • Hoeveel geld geven jullie in totaal weg?
  Het sponsorbedrag dat PLUS gaat verdelen is ruim 3,2 miljoen euro.
 • Hoe wordt het sponsorbedrag per club berekend?
  • Bij de start van de spaaractie start iedere club op 0 euro en 0 sponsorpunten. Bij het activeren van sponsorpunten zal het totale sponsorbedrag per winkel worden verdeeld naar rato over de sponsorpunten per club. De sponsorpunten hebben dus geen vaste geldwaarde.
  • Het sponsorbedrag dat iedere club krijgt, kan oplopen of dalen gedurende de actie. Dit hangt samen met de andere clubs en of zij meer of minder sponsorpunten binnenhalen. Het is dus een echte wedstrijd!
  • Hoe meer sponsorpunten een club heeft, hoe hoger het sponsorbedrag wordt. Pas aan het einde van de spaaractie is het definitieve bedrag per club gekend.
 • Mogen clubs en verenigingen zelf bepalen waar zij het bedrag aan besteden?
  De deelnemende clubs en verenigingen mogen het bedrag dat zij ontvangen, naar eigen inzicht besteden aan bijvoorbeeld aanschaf van materialen, onderhoud van het clubhuis of een activiteit voor de leden.
 • Waarom ‘schenken’ jullie geld en geen attributen?
  Clubs en verenigingen hebben het de afgelopen periode tijdens corona lastig gehad. Contributies zijn stilgelegd/stopgezet, lidmaatschappen opgezegd en er waren bijv. geen inkomsten vanuit de clubkantine. Daarom hebben we ervoor gekozen om de met geld een steuntje in de rug te geven. Zo kunnen ze zelf bepalen waar ze dit geld aan kunnen besteden.
 • Mag ik ook extra doneren aan je club?
  Ja, dat mag uiteraard, maar dat is helaas niet mogelijk via deze actie. U kunt dan het beste rechtstreeks contact opnemen met de club of vereniging over de donatie die u wil doen.
 • Wanneer reiken jullie het sponsorbedrag uit?
  Winkels zullen het bedrag in week 47 uitreiken aan de clubs en verenigingen. Mocht je hier meer over willen weten, neem dan contact op met jouw PLUS winkel.
 • Ik heb de clubs zelf een startbedrag toegezegd. Hoe gaat dit in zijn werk?
  Er zijn winkels die ruim voor start van de campagne (bij het doorgeven van de def. sponsorbedragen) ervoor hebben gekozen om iedere club een standaard bedrag te geven. Het is uw eigen verantwoordelijk wanner u afwijkt van de landelijke campagne. Dit bedrag is niet te registeren op de actiepagina. Let op:
  • De bijdrage die u de clubs heeft toegezegd, zijn aanvullend op het sponsorbedrag wat u via de intekening heeft doorgegeven en wat u dus communiceert op o.a. de flyer en de actiepagina.
  • Deze bijdrage aan de clubs is niet op de actiepagina zichtbaar. Dit is technisch niet mogelijk.
  • U dient bij de financiële afhandeling in dit geval de standaard bijdrage die u doet, bovenop de sponsorbedragen te tellen die we vanuit de actiepagina hebben berekend.


 • CLUBS EN VERENIGINGEN
 • Waar kan ik alle deelnemende clubs en verenigingen bekijken?
  Op plus.nl/sponsorpunten ziet staan alle deelnemende clubs en verenigen.
 • Mag ik meerdere clubs steunen?
  Ja. Via plus.nl/sponsorpunten kun je jouw sponsorpunt activeren. Je bepaalt per sponsorpunt aan welke club of vereniging je deze schenkt.
 • Kan ik als club of vereniging nog iets extra’s doen om de leden te motiveren?
  Vanaf maandag 23 augustus hebben alle clubs een communicatiepakket bij de PLUS winkel waar ze zich hebben ingeschreven, kunnen ophalen. Clubs kunnen deze materialen gebruiken. Maar uiteraard kunnen clubs ook zelf aandacht geven aan deze acties middels een eigen nieuwsbrief of sociale media.


 • LOKAAL
 • Wordt de actie verlengt omdat mijn PLUS winkel wordt verbouwd?
  Nee, de actie wordt niet verlengt als er een PLUS filiaal wordt verbouwd. Wel zullen er dubbele sponsorpunten worden uitgedeeld gedurende een bepaalde periode. Tijdens de Spaar voor je club actie worden er 8 winkels verbouwd. Dit gaat om:

  PLUS Plasmans Diessen. Verbouwing Sluit zondag 29 augustus Open week 38 woensdag 22 september

  PLUS Almere Duin. Nieuwe winkel Open week 41 woensdag 13 oktober

  PLUS Van der Vlist Bergambacht. Verbouwing Sluit 23 september Open week 41 13 oktober

  PLUS Severijn Heeten. Verbouwing Sluit woensdag 29 september Open week 42 woensdag 20 oktober 8.00 uur

  PLUS Buning Stellendam. Verbouwing Sluit woensdag 6 oktober 13 uur Open week 43 27 oktober 9.00 uur

  PLUS Lenssen Druten. Verbouwing Sluit zondag 16 oktober 12.00 uur Open week 44 woensdag 3 november 9.00 uur

  PLUS Pleijhuis Tubbergen. Verbouwing Sluit woensdag 3 november 12.00 Open week 47 woensdag 24 november 9.00 uur

  PLUS Zuidplas Waddinxveen. Verbouwing Sluit woensdag 10 november 13.00 uur Open week 48 woensdag 1 december 8.00 uur
 • Komt er vanuit de spaaractie ook een mogelijkheid voor clubs om zich te profileren in en rondom de supermarkt? En zo extra sponsorpunten te verdienen?
  Nee, dit gaat we landelijk niet organiseren. Informeer bij jouw PLUS winkel of dit mogelijk is.


 • WINACTIE
 • Hoe werkt de winactie?
  Activeer je sponsorpunt(en) op plus.nl/sponsorpunten en maak wekelijks kans op een PLUS cadeaukaart t.w.v. 75 euro. Hoe meer sponsorpunten de klant activeert hoe meer kans je maakt! Bekijk de voorwaarden op plus.nl/club
 • Hoe gaat de uitreiking van de Cadeaukaarten?
  Het Servicekantoor van PLUS Retail selecteert de winnaars. Zij nemen ook contact op en zorgen dat de winnaars de cadeaukaarten thuis gestuurd krijgen.


 • OVERIGE
 • Ik wil meer weten over deze spaaractie. Waar kan ik hier meer informatie over vinden?
  Meer informatie over de spaaractie vind je op plus.nl/club.

Winactie

Word clubsponsor van de week. Activeer jouw sponsorpunt(en) op plus.nl/sponsorpunten en maak wekelijks kans op een PLUS cadeaukaart t.w.v. 75 euro.

Winactie

Word clubsponsor van de week. Activeer jouw sponsorpunt(en) op plus.nl/sponsorpunten en maak wekelijks kans op een PLUS cadeaukaart t.w.v. 75 euro.

*Van de actie zijn uitgezonderd: geneesmiddelen, alcohol, tabak, zuigelingenvoeding, boeken, telefoonkaarten, postzegels, cadeaubonnen, toegangstickets, loten, beltegoed, statiegeld en emballage en eventuele overige niet wettelijke toegestane artikelen.