Jaargang 4, nummer 1 - januari 2019
 
 
  PLUS | verantwoord Verantwoord nieuwsbrief  
 
 
In deze eerste editie van de Verantwoord nieuwsbrief van 2019 lees je dat vanaf vandaag veel populair groente en fruit bij PLUS blijvend in prijs verlaagd is. Wij vinden namelijk dat Goed Eten voor iedereen betaalbaar moet zijn. Tevens lees je meer over onze nieuwe zakjes op de AGF- en broodafdeling en over de biologisch afbreekbare stickers voor de PLUS Appels en Peren. Verder in de nieuwsbrief: alle PLUS supermarkten stellen hun AED 24/7 beschikbaar aan buurtbewoners.

Bekijk hier onze nieuwste tv-commercial ‘Goed Eten doet je goed’.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,
Het PLUS Greenteam
Debbie, Eric, Ingmar, Liesbeth, Peter, Sepha, Rendy en Rowell
 
PLUS verlaagt groente en fruit blijvend fors in prijs
PLUS verlaagt groente en fruit blijvend fors in prijs
Groente en fruit staan bij veel klanten dagelijks op het menu, en zijn de basis van elk boodschappenlijstje. Bovendien zijn groente en fruit een belangrijk onderdeel van een gezond eetpatroon. Omdat PLUS staat voor Goed Eten – geproduceerd met liefde voor het product en met aandacht voor mens, milieu en dierenwelzijn – verlaagt de supermarkt de prijzen blijvend op veel populair groente en fruit. Zo maakt PLUS Goed Eten voor iedereen nog betaalbaarder.
Lees hier meer over de Laagblijvers.
 
Alle PLUS supermarkten stellen AED 24/7 beschikbaar aan buurtbewoners
Alle PLUS supermarkten stellen AED 24/7 beschikbaar aan buurtbewoners
PLUS voelt zich, als Meest Verantwoorde Supermarkt, mede verantwoordelijk voor het welzijn van de lokale samenleving. Daarom worden de AED’s van alle 260 PLUS supermarkten aan de gevels opgehangen, zodat deze in geval van nood voor de hele buurt dag en nacht beschikbaar zijn. Door een AED binnen zes minuten na een hartstilstand te gebruiken, vergroot je de kans op overleving aanzienlijk. De verwachting is dat in april alle PLUS supermarkten een AED aan de gevel hebben hangen.
 
Goed eten voor een goed gevoel
Goed eten voor een goed gevoel
Het nieuwe jaar is alweer een eindje op weg. Wij maken het onze consumenten graag makkelijker hun goede voornemens vol te houden. Deze en ook de komende weken besteden we daarom extra aandacht aan mooie, voedzame producten en heerlijke, gezonde recepten. Bekijk hier onze weekfolder, het magazine GENIETEN en de nieuwste tv-commercial.
 
Nieuwe zakjes op de AGF- en broodafdeling
Nieuwe zakjes op de AGF- en broodafdeling
Binnenkort vinden consumenten op onze AGF- en broodafdeling milieuvriendelijkere zakjes. We kiezen op de AGF-afdeling voor papieren zakken van 100% ongebleekt papier met het FSC-certificaat. De huidige plastic tasjes vervangen we door zakjes die voor 90% uit suikerriet bestaan. Dit scheelt fossiele grondstoffen en is daarmee beter voor het milieu. De nieuwe zakjes voor de kleine harde broodjes zijn dunner en er zit geen koordje meer in, zodat deze beter gerecycled kunnen worden.
 
Biologisch afbreekbare stickers voor PLUS Appels en Peren
Biologisch afbreekbare stickers voor PLUS Appels en Peren
PLUS is in oktober als eerste supermarkt in Nederland gestart met het gebruik van biologisch afbreekbare stickers op het eigen merk appels en peren uit Nederland. Het gaat om 15 miljoen appels en peren op jaarbasis. Veel schillen voorzien van een stickertje belanden bij het GFT-afval. Dat kan duurzamer, dus daar gaan we voor! Sinds 1 januari 2019 is 50 procent van alle PLUS Appels en Peren voorzien van een composteerbare sticker. De resterende reguliere stickers worden opgemaakt en aan het einde van dit jaar zijn we volledig over.

 
 
 
 
  Wil je deze e-mail niet meer ontvangen? Klik dan hier om je af te melden.  
 
  Volg ons op Facebook   Volg ons op Twitter   Volg ons op Youtube   Volg ons op Instagram       PLUS