Lees verder...
Voeg nieuws@supermarkt.plus.nl toe aan de lijst met veilige afzenders zodat je deze e-mail altijd in je inbox ontvangt.
   
   
 
PLUS voor de achtste keer Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland
  PLUS voor de achtste keer Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland

Goed nieuws: PLUS is dit jaar opnieuw uitgeroepen tot Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland. Het is de achtste keer dat PLUS deze prijs wint. Met een gemiddelde score van 7,26 in het MVO-rapport 2023 behaalde PLUS de eerste prijs. Elk jaar beoordelen klanten uit het GfK consumentenpanel Nederlandse supermarktketens op negen duurzame aspecten. Aan het onderzoek namen dit jaar ruim 22.000 consumenten deel.

 
PLUS Fairtrade Premie Impact 2022
  PLUS levert recordbedrag aan Fairtrade-premie
Begin dit jaar droeg PLUS met 1.808.565 US dollar een recordbedrag aan Fairtrade-premie af over 2022. Dat is een stijging van maar liefst 9% ten opzichte van 2021. De PLUS Fairtrade snoeptomaten, die sinds eind 2022 in de winkel liggen, hebben direct een groot aandeel in de totale Fairtrade-premieafdracht. Met een Fairtrade assortiment van ruim 400 huismerkproducten draagt PLUS van alle Nederlandse supermarkten al jaren het hoogste bedrag aan Fairtrade-premie af.

 
Vernieuwd verpakkingsbeleid
  Vernieuwd verpakkingsbeleid
Met een steeds lagere milieu-impact van onze huismerkverpakkingen dragen we bij aan een circulaire economie. Daarom hebben we een nieuw verpakkingsbeleid bij PLUS. Hierin staan vier doelstellingen centraal: 20% minder verpakking, hernieuwbaar waar mogelijk, 95% recyclebaar en 50% recyclaat in plastic verpakkingen. We focussen hierbij op vier aspecten: minder, fossielvrij, circulair, en eerlijk en volledig. Het nieuwe beleid stelden we op met hulp van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).

 
Geen wegwerpzakjes meer voor groente en fruit
  Geen wegwerpzakjes meer voor groente en fruit
Dit jaar verdwijnen de eenmalige zakjes voor groenten en fruit bij alle PLUS supermarkten. In plaats daarvan kunnen klanten gebruikmaken van herbruikbare zakjes. PLUS sluit hiermee aan bij een gezamenlijk initiatief van meerdere supermarkten en Plastic Pact NL. Vijf landelijke supermarkten, waaronder PLUS, verwachten jaarlijks samen zo’n 126 miljoen plastic en 10 miljoen papieren zakjes uit te sparen. Intussen is PLUS gestart met het testen van het herbruikbare zakje. Naar verwachting wordt dit in het najaar geïntroduceerd.

 
Nederlandse aubergines PLUS klimaatneutraal
  Nederlandse aubergines bij PLUS nu ook klimaatneutraal
Vanaf nu zijn de aubergines bij PLUS in het seizoen van Nederlandse bodem én klimaatneutraal. Hiermee wordt ons klimaatneutrale assortiment steeds groter. Koffie, thee, bananen, ananassen en de sinaasappels voor in de juice-apparaten zijn al klimaatneutraal. Met een steeds klimaatvriendelijker assortiment werken we aan een steeds kleinere CO₂-voetafdruk en dus minder impact op het klimaat. Hier lees je meer over onze klimaatneutrale aubergines.

 
Landelijke invoering Nutri-Score
  Landelijke invoering Nutri-Score
Bij PLUS houden we van Goed Eten. Daarom zijn we blij met de landelijke invoering van het onafhankelijke voedselkeuzelogo Nutri-Score. Zo helpen we onze klanten een gezonde keuze te maken. In de winkel, voor het schap én online. Want ook daar zien onze klanten direct welke producten het beste scoren. Hiermee maken we de stap naar gezonder eten nog makkelijker. Sinds 2019 hebben we meerdere pilots lopen die intussen succesvol afgerond zijn. Nutri-Score wordt in Nederland per 1 januari 2024 officieel ingevoerd.

 
Nieuw bij PLUS: Nederlandse slamelange duurzamer geteeld op water
  Nieuw bij PLUS: Nederlandse slamelange duurzamer geteeld op water
Sla telen in waterbassins is duurzamer dan kweken op de grond. Er is minder grond nodig, minder gewasbeschermingsmiddelen en minder meststoffen, terwijl de smaak, voedingswaarden en houdbaarheid gelijk blijven. De slaplanten voeden zich met voedingsstoffen uit het water en met licht. Deze teelt vindt het hele jaar in Nederland plaats. Hierdoor hoeven er minder vrachtwagens door Europa te rijden. Deze slateelt voldoet aan het On the way to PlanetProof-keurmerk.

 
Statiegeld op flesjes versgeperst sinaasappelsap
  Statiegeld op flesjes versgeperst sinaasappelsap
Op de flesjes voor de juice-apparaten van PLUS zit sinds kort statiegeld. We zijn hiermee de eerste supermarkt in Nederland die statiegeld toevoegt aan alle verpakkingen waarop dit van toepassing is. Per week verkopen we tienduizenden liters versgeperst sinaasappelsap. Door statiegeld in te voeren, recyclen we ruim 60.000 kilo plastic. Hier lees je hoe we dat doen.

 
 

PLUS Retail 2023 | Wil je deze e-mail niet meer ontvangen? Klik dan hier om je af te melden.