Jaargang 3, nummer 5 - oktober 2018
 
 
  PLUS | verantwoord Verantwoord nieuwsbrief  
 
 
In deze vijfde editie van de Verantwoord nieuwsbrief van 2018 lees je welke stappen PLUS heeft gezet om duurzamer (en minder) te verpakken en waarom er soms kleinere, grotere en/of minder mooie groente en fruit producten in de PLUS supermarkten liggen. Verder in de nieuwsbrief: PLUS introduceert een nieuw soort broodbeleg en verkoopt – mede op verzoek van klanten - tegenwoordig biologische Fairtrade bananen.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,
Het PLUS Greenteam
Debbie, Eric, Ingmar, Liesbeth, Peter, Sepha, Rendy en Rowell
 
Gevolgen hete en droge zomer
Gevolgen hete en droge zomer
De zomer van dit jaar gaat de boeken in als de warmste zomer ooit gemeten. En dit heeft zijn weerslag op de oogst van producten van eigen bodem. Zélfs nu het al een tijdje wat minder warm is. Zo zijn de broccoli, sla en prei kleiner en/of zien ze er minder mooi uit. Echter, de smaak en kwaliteit is er niet minder om! Om voedselverspilling te voorkomen en de Hollandse oogst van onze telers niet verloren te laten gaan, liggen deze producten dus gewoon in onze winkels. Daarnaast hebben we deze zomer een overschot van maar liefst 60.000 kilo tomaten en 25.000 kilo peren opgekocht en onder de aandacht gebracht.
 
Strijd tegen plastic: duurzamere verpakkingen aardappelen
Strijd tegen plastic: duurzamere verpakkingen aardappelen
De impact van plastic verpakkingen op het milieu is groot. Daarom houden wij alle verpakkingen van onze 4.500 huismerkproducten tegen het licht om te onderzoeken hoe er minder plastic gebruikt kan worden of dat er wellicht gebruik kan worden gemaakt van milieuvriendelijkere alternatieven. Dat levert goede resultaten op. Zo worden de grootverpakkingen aardappelen sinds begin september voor 50 procent uit rietsuiker gemaakt. Door het gebruik van natuurlijke grondstoffen bespaart PLUS jaarlijks minimaal 7.000 kilo plastic gemaakt van fossiele grondstoffen.
 
Nu ook biologische Fairtrade bananen bij PLUS
Nu ook biologische Fairtrade bananen bij PLUS
Bananen zijn al jaren het meest verkochte product bij PLUS. Al sinds 2010 liggen er bij ons – als eerste supermarkt in Nederland – uitsluitend Fairtrade bananen in de schappen. Dit houdt in dat voor iedere banaan die bij ons wordt verkocht, boerenorganisaties in Colombia tenminste een minimumprijs én Fairtrade premie ontvangen. Deze premie wordt ingezet voor het verbeteren van leef- en werkomstandigheden. Mede op verzoek van onze klanten bieden we nu ook biologische Fairtrade bananen aan.
 
Nieuwe PLUS Kalkoen
Nieuwe PLUS Kalkoen
PLUS is overgestapt naar de Nieuwe PLUS Kalkoen: een diervriendelijker alternatief die de reguliere kalkoen vervangt. Deze Nieuwe PLUS Kalkoen is van een langzamer groeiend ras en daardoor vitaal en sterk. Een andere belangrijke welzijnsverbetering is dat er minder kalkoenen in de stal zitten, waardoor ze meer leefruimte hebben. Bovendien krijgen de kalkoenen vegetarisch voer dat rijk is aan granen en speciaal afgestemd is op de nutritionele behoefte. In 2016 introduceerde PLUS al de Nieuwe PLUS Kip.
 
Groentegoed: het nieuwe beleggen
Groentegoed: het nieuwe beleggen
Genoeg groente eten is gezond en lekker, maar niet altijd even makkelijk. Daarom introduceert PLUS Groentegoed. Dit zijn spreads voor op brood, toast of als dip. De spreads zijn deels gemaakt van verspilde groente en bevatten geen e-nummers, conserveringsmiddelen en toegevoegde suikers. Zo maken we het voor consumenten makkelijker om dagelijks meer groente binnen te krijgen. Lekker puur én verantwoord. Lees hier meer over Groentegoed en laat je inspireren met heerlijke recepten!
 
 
 
 
  Wil je deze e-mail niet meer ontvangen? Klik dan hier om je af te melden.  
 
  Volg ons op Facebook   Volg ons op Twitter   Volg ons op Youtube   Volg ons op Instagram       PLUS