Jaargang 4, nummer 7 - november 2019
 
 
  PLUS | verantwoord Verantwoord nieuwsbrief  
 
 
In deze laatste Verantwoord Nieuwsbrief van dit jaar brengen we het nieuwe businessplan van PLUS onder de aandacht en introduceren we twee nieuwe collega’s op onze afdeling. Tevens lees je dat we een overeenkomst hebben getekend waarin vaststaat dat we ons gaan inzetten voor leefbaar loon voor arbeiders in de bananenteelt en geven we een korte update over ons verpakkingenbeleid.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,
Het PLUS Greenteam
Eric, Ingmar, Liesbeth, Peter, Sepha, Rendy en Rowell
 
2020-2022: nieuwe koers van PLUS
2020-2022: nieuwe koers van PLUS
Ons nieuwe businessplan is gereed. We maken daarin een aantal strategische keuzes, waarmee we de duurzame groei van PLUS willen voortzetten en verder uitbouwen. Met Goed Eten blijven we ons onderscheiden. Gezond en lekker eten vinden we belangrijk én dat ons assortiment zo eerlijk, gezond en duurzaam mogelijk is. MVO staat hoog op onze agenda. En met succes. PLUS is inmiddels vijf keer op rij uitgeroepen tot Meest Verantwoorde Supermarkt. Ook de komende jaren zetten wij ons onverminderd in voor verdere verduurzaming van de voedselketens op het gebied van mensenrechten, milieu en dierenwelzijn.
 
Twee nieuwe gezichten op de afdeling Corporate Communicatie en MVO
Met de plannen voor de komende drie jaar krijgt PLUS op MVO-gebied flinke versterking.
Marlijn Simons-Somhorst
Marlijn Simons-Somhorst gaat in januari van start als manager Corporate Communicatie en MVO. Ze volgt hiermee Rendy Kee op, die de functie de afgelopen anderhalf jaar op interim basis heeft vervuld. Marlijn brengt vanuit haar vorige rol bij Lidl als Senior Manager Corporate Responsibility veel ervaring mee op gebied van duurzaamheid. Bij PLUS gaat ze de visie op corporate communicatie en MVO verder doorvertalen in beleid en concrete acties voor de totale organisatie. Daarnaast zal ze intensief contact onderhouden met diverse stakeholders om de huidige samenwerking verder uit te bouwen.
Elise van Ee
In december gaat Elise van Ee van start als adviseur Corporate Communicatie en MVO. Zij is de opvolger van Debbie Huisman, die de laatste acht jaar in diverse functies werkzaam was bij PLUS. Elise wordt medeverantwoordelijk voor de in- en externe communicatie van PLUS met MVO als focus. Ze gaat hierbij nauw samenwerken met de afdelingen Marketing, Commercie en Logistiek. Verder zal ze, naast woordvoering op het gebied van MVO, aanspreekpunt zijn voor de diverse stakeholders.
 
Ook PLUS komt in actie voor leefbaar loon bananensector
Ook PLUS komt in actie voor leefbaar loon bananensector
Afgelopen maand hebben 13 verschillende supermarkten – waaronder PLUS – in een overeenkomst vastgelegd dat ze zich gezamenlijk gaan inzetten voor leefbaar loon voor arbeiders in de bananenteelt. Gezamenlijk wordt ernaar gestreefd binnen vijf jaar het verschil tussen het huidige loon en leefbaar loon voor het totale bananenassortiment met ten minste 75% te verminderen.
 
Update verpakkingenbeleid
Update verpakkingenbeleid
We hebben weer een aantal mooie stappen gezet om onze producten én verpakkingen te verduurzamen. Zo is het PLUS hybride toilet- en keukenpapier voor 20% gemaakt van gerecycled papier. Daarnaast stromen in januari 2020 onze nieuwe saladeverpakkingen in. De nieuwe bakjes zijn 2 gram lichter wat een plasticreductie van 13% oplevert. Op jaarbasis scheelt dit 3.600kg aan nieuw plastic. Wil je weten welke stappen we op dit gebied nog meer hebben gezet? Bekijk dan onze website.
 
 
 
 
  Wil je deze e-mail niet meer ontvangen? Klik dan hier om je af te melden.  
 
  Volg ons op Facebook   Volg ons op Twitter   Volg ons op Youtube   Volg ons op Instagram       PLUS