Jaargang 4, nummer 2 - februari 2019
 
 
  PLUS | verantwoord Verantwoord nieuwsbrief  
 
 
We hebben weer Verantwoord PLUS nieuws! Zo lees je dat wij het Plastic Pact mede hebben ondertekend en dat we ons op de AGF-afdeling inspannen voor minder voedselverspilling en minder verpakkingen. PLUS zet zich in voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden en blijft koploper Fairtrade, zowel als het gaat om het meest uitgebreide Fairtrade gecertificeerde huismerkassortiment als de jaarlijkse premieafdracht. Verder maken we Goed Eten nu nog makkelijker met diverse maaltijdoplossingen.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,
Het PLUS Greenteam
Debbie, Eric, Ingmar, Liesbeth, Peter, Sepha, Rendy en Rowell
 
PLUS ondertekent Plastic Pact
PLUS ondertekent Plastic Pact
Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) samen met tientallen bedrijven het Plastic Pact ondertekend. Als Meest Verantwoorde Supermarkt doet PLUS natuurlijk ook mee. Méér met minder plastic: dat is het doel van dit Pact. Dat betekent minder plastic produceren, slimmer ontwerpen, anders samenstellen en beter recyclen.
 
Meer groente en fruit zonder verpakking
Meer groente en fruit zonder verpakking
PLUS heeft de Laagblijvers geïntroduceerd: alledaagse groente en fruit, blijvend in prijs verlaagd. Met de introductie van deze Laagblijvers hebben we goed gekeken naar ons totale AGF-assortiment. We hebben producten waar relatief veel derving op was gesaneerd om voedselverspilling tegen te gaan. Omdat we de omloopsnelheid van een groot deel van ons assortiment verhogen, kunnen we bovendien meer producten zonder verpakking presenteren. Ook dat draagt bij aan een beter milieu!
 
PLUS draagt 11% meer aan Fairtrade premie af: bijna 1,5 miljoen dollar
PLUS draagt 11% meer aan Fairtrade premie af: bijna 1,5 miljoen dollar
Fairtrade staat bij PLUS hoog in het vaandel. PLUS heeft, van alle Nederlandse supermarkten, de meeste Fairtrade gecertificeerde huismerkproducten. Zelfs zo veel, dat de premie op deze producten over 2018 uitkomt op bijna 1,5 miljoen US dollar – een groei van 11 procent ten opzichte van 2017 en de hoogste Fairtrade premie van alle supermarkten in Nederland. Deze Fairtrade premie wordt onder andere gebruikt voor aanschaf van landbouwmaterialen, medische voorzieningen en verbetering van scholen en huisvesting.
 
Goed Eten nog makkelijker met verschillende nieuwe maaltijdoplossingen
Goed Eten nog makkelijker met verschillende nieuwe maaltijdoplossingen
We maken het onze klanten graag zo gemakkelijk mogelijk om gezond en gevarieerd te eten. Dus zeker ook als het aankomt op makkelijke manieren om thuis een lekkere, zelfgekookte of kant-en-klaar maaltijd op tafel te zetten met verse ingrediënten. Vanaf deze week zijn er daarom verschillende maaltijdoplossingen verkrijgbaar op de versafdeling van PLUS: nieuwe verse kant-en-klaarmaaltijden, AGF-maaltijd- en soeppakketten en HelloFresh-maaltijdboxen.
Goed Eten, daar houden we van.
 
Verdere verduurzaming zuivel- en kaasschap
Verdere verduurzaming zuivel- en kaasschap
Vanaf eind maart krijgt een breed assortiment zuivelproducten van het PLUS Huismerk het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ van Stichting Milieukeur. Net voor de zomer volgt de eerste PLUS Goudse kaas met het PlanetProof-keurmerk. Door zuivel en kaas met het keurmerk te kopen, steunt de consument rechtstreeks melkveehouders die zich bovengemiddeld inzetten voor natuur, klimaat en dierenwelzijn. De betrokken melkveehouders krijgen een meerprijs voor hun inspanningen. De verwachting is dat eind 2019 ook alle groente en fruit van Nederlandse bodem bij PLUS voldoet aan de criteria van On the way to PlanetProof.

 
 
 
 
  Wil je deze e-mail niet meer ontvangen? Klik dan hier om je af te melden.  
 
  Volg ons op Facebook   Volg ons op Twitter   Volg ons op Youtube   Volg ons op Instagram       PLUS