Jaargang 4, nummer 5 - september 2019
 
 
  PLUS | verantwoord Verantwoord nieuwsbrief  
 
 
In deze editie maak je kennis met onze Kruiden Sjeffies: 20 kruidenvriendjes met elk hun eigen karakter en smaak. Hiermee willen we kinderen motiveren hun eigen kruiden te kweken én er lekker mee te gaan koken. Daarnaast hebben we weer mooie stappen gezet om minder en duurzamer te verpakken en is de uitrol van de 24/7 beschikbare AED’s voltooid. Tot slot introduceren we een mooi nieuw product: thee van Nederlandse bodem.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,
Het PLUS Greenteam
Debbie, Eric, Ingmar, Liesbeth, Peter, Sepha, Rendy en Rowell
 
PLUS lanceert Kruiden Sjeffies
PLUS lanceert Kruiden Sjeffies
Uit onderzoek blijkt dat kinderen makkelijker eten als ze het eten zelf bereid hebben. Daarom introduceert PLUS de Kruiden Sjeffies: 20 kruidenvriendjes met elk hun eigen karakter en smaak. Vanaf zondag 1 september tot en met zaterdag 5 oktober ontvangen klanten bij elke 15 euro aan boodschappen een gratis Kruiden Sjeffie. Ieder Sjeffie heeft zijn eigen recept. Zo kunnen kinderen hun eigen kruiden kweken én ermee koken, waardoor ze verrassende, nieuwe smaken ontdekken.
 
Meer duurzame verpakkingen
Meer duurzame verpakkingen
We hebben weer mooie stappen gezet om het gebruik van plastic te verminderen. De plastic flesjes verse sappen, smoothies en fresh lemonades van het huismerk zijn vervangen door een duurzamere variant waarmee we jaarlijks 22.600 kilo aan nieuw plastic besparen. En de verpakkingen van de maaltijdsalades zijn lichter, dunner en bestaan voortaan voor 80% uit gerecycled PET. Dit levert een besparing van 6.000 kilo aan nieuw plastic per jaar op.
Benieuwd wat onze ambities zijn? Lees dan dit interview dat onze collega Elsbeth van Dam gaf aan het Kennis Instituut Duurzaam Verpakken.
 
Uitrol AED’s voltooid
Uitrol AED’s voltooid
Eerder dit jaar berichtten we je over de landelijke uitrol van dag en nacht beschikbare AED’s op de buitengevel van onze supermarkten. Deze uitrol is inmiddels voltooid. Ruim 200 winkels zijn uitgerust met een 24/7 beschikbare AED. Circa 50 PLUS ondernemers hebben aangegeven (nog) geen AED op de gevel te plaatsen, omdat er bijvoorbeeld al een 24/7 beschikbare AED in de directe omgeving aanwezig is of omdat zij in afwachting zijn van een verbouwing. Ook op het servicekantoor en bij onze distributiecentra is een AED op de buitengevel bevestigd. Vanaf deze week biedt PLUS alle medewerkers op het servicekantoor een reanimatiecursus aan. Uiteraard komt het gebruik van een AED aan bod. Ruim 100 medewerkers hebben zich hiervoor aangemeld.
 
Start verkoop Nederlandse thee
Start verkoop Nederlandse thee
We breiden ons assortiment Nederlandse producten verder uit. Vanaf maandag 26 augustus ligt in al onze supermarkten namelijk thee van Nederlandse bodem: JOAN thee. De theemakers – Johan en Anne – kweken en produceren de thee in het Brabantse Zundert. De consument vindt in alle PLUS supermarkten vijf verschillende soorten groene thee.
 
 
 
 
  Wil je deze e-mail niet meer ontvangen? Klik dan hier om je af te melden.  
 
  Volg ons op Facebook   Volg ons op Twitter   Volg ons op Youtube   Volg ons op Instagram       PLUS