Jaargang 4, nummer 4 - april 2019
 
 
  PLUS | verantwoord Verantwoord nieuwsbrief  
 
 
Het is vandaag wereld bananendag. Een mooi moment om bekendheid te geven aan de volgende stappen die wij gaan zetten voor het meest verkochte product in de supermarkt: onze bananen. En we hebben meer verantwoord nieuws! In deze nieuwsbrief lees je o.a. over onze nieuwe spaarcampagne die bijdraagt aan minder voedselverspilling, het verduurzamen van verpakkingen en hoe we inzetten op bewuster alcoholgebruik.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,
Het PLUS Greenteam
Debbie, Eric, Ingmar, Liesbeth, Peter, Sepha, Rendy en Rowell
 
PLUS op weg naar duurzaamste banaan
PLUS op weg naar duurzaamste banaan
Het is vandaag World Banana Day! Op deze speciale dag maken wij bekend dat we onze bananenketen volledig inzichtelijk gaan maken. Bovendien streven we ernaar vanaf komend najaar uitsluitend Fairtrade gecertificeerde én klimaatneutrale bananen te verkopen.
 
Tupperware spaarcampagne
Tupperware spaarcampagne
Goed eten wil je graag vers houden. Daarom kunnen onze klanten vanaf zondag 21 april sparen voor producten van Tupperware. Hierin blijft eten langer vers, waardoor er minder weggegooid hoeft te worden. Klanten kunnen onder andere sparen voor een vershouddoos voor groenten en fruit, brood, kaas en vleeswaren.
 
Samenwerking met top-40 leveranciers en Plastic Whale
Samenwerking met top-40 leveranciers en Plastic Whale
PLUS zet zich in voor minder en duurzamere verpakkingen. De top-40 leveranciers wordt hier actief bij betrokken. Plastic Whale inspireert PLUS en haar leveranciers tot daadkracht. De samenwerking met Plastic Whale werd onlangs bekrachtigd door de doop van de PLUS sloep. Het eerste concrete resultaat is al een feit: de nieuwe, 100% recyclebare mono-schalen voor kip, vlees en vis stromen gedurende 2019 in bij alle PLUS supermarkten.
 
Kippenrookworst en kipvleeswaren met Beter Leven keurmerk
Kippenrookworst en kipvleeswaren met Beter Leven keurmerk
Volop stappen in het verduurzamen van ons kippenvlees! Eind februari introduceerden we onder het merk GIJS de verse kippenrookworst met het Beter Leven keurmerk 3-sterren van de Dierenbescherming. De kip in onze kant-en-klaarmaaltijden heeft sinds vorige maand minimaal 1-ster en vanaf september hebben ook alle kipvleeswaren van PLUS minimaal 1-ster.
 
PLUS zet in op bewuster alcoholgebruik en minder verspillen
PLUS zet in op bewuster alcoholgebruik en minder verspillen
Een steeds groter wordende groep consumenten is bewust bezig met het beperken van hun alcoholconsumptie. Daarom komt er meer ruimte voor alcoholvrije wijnen en wijnen met een lager alcoholpercentage in het wijnschap van onze supermarkten. En om verspilling tegen te gaan is er meer ruimte voor kleine flessen wijn en wijn in boxen van 1,5 en 3 liter. Deze zijn vacuüm verpakt. De wijn is hierdoor langer houdbaar dan wijn in een fles.
 
100% recyclebare plastic verpakking voor vers gesneden fruit
100% recyclebare plastic verpakking voor vers gesneden fruit
Goed eten mag niet moeilijk zijn. Daarom zijn we blij met ons assortiment vers gesneden fruit. Om dit assortiment te verduurzamen, vervingen we eerder al de losse plastic deksels door een hersluitbaar folie. Maar we gaan verder: vanaf deze week zit al ons vers gesneden fruit in een 100% recyclebare plastic verpakking. En die verpakking wordt ook nog eens meer dan 10% dunner.
 
De beste Boerenkaas vind je bij PLUS
De beste Boerenkaas vind je bij PLUS
De GIJS Boerenkaas Jong belegen en de GIJS Boerenkaas Extra belegen zijn bekroond met het predicaat Cum Laude tijdens de Cum Laude Awards 2019. Dit is dé landelijke verkiezing voor boeren die hun kazen op ambachtelijke manier op de boerderij maken. De kazen van GIJS zijn exclusief verkrijgbaar bij PLUS.
 
 
 
 
  Wil je deze e-mail niet meer ontvangen? Klik dan hier om je af te melden.  
 
  Volg ons op Facebook   Volg ons op Twitter   Volg ons op Youtube   Volg ons op Instagram       PLUS